Spelregler

Tävlingsbestämmelser för Sunnanåcupen 2018

1. Seniorklasser samt klasserna Pojkar/flickor födda 2003

Svenska Fotbollförbundets spelregler för Futsal gäller med följande förtydligande/undantag.

Matchtid 2x12 minuter med undantag för finalerna i seniorklasserna där matchtiden är 2x15 minuter. Inget sidbyte i matcherna. Klockan stannas endast vid tecken från domarna.

Ingen time out är tillåten.

Spelform: Gruppspel samt slutspel. Beroende på hur många lag som anmäls till cupen, så avgörs det hur många lag från varje grupp som går vidare. Uppdateras senast i mitten av december.

Vid samma poäng i gruppspelet gäller följande prioriteringsordning:

1. Bästa målskillnad
2. Flest antal gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning

Specifika regler för Sunnanåcupen med hänsyn till publik och spelare:

Avsiktlig spark av boll upp på läktaren kan bestraffas med utvisning. Domarna gör värderingen av situationen.

Vid utvisning bestraffas laget med en spelare mindre i hela två minuter. Den spelare som utvisats får ej spela vidare i matchen och tillåts ej delta i lagets nästkommande match.

Vid oavgjort resultat i slutspelet avgörs matcherna med hjälp av suddenstraffar. Vid oavgjort i finalerna lägger lagen först tre straffar var. Därefter läggs suddenstraffar.

Ackumulerad 10-meters frisparken sker när ett lag dragit på sig fjärde frisparken i varje halvlek.

Spelare som får sin andra varning under turneringen blir automatisk avstängd i lagets nästkommande match. Varningar från gruppspelet överförs till slutspelet.

Max 18 spelare får delta per match.

Vid byte så räcker det med handklapp. Inget byte av västar.

Inlåning av spelare från andra lag är ok, men det behövs ett skriftligt godkännande från moderföreningen. Skall kunna visas upp vid efterfrågan.

Har föreningen flera anmälda lag så är det bara tillåtet att spela i ett av lagen.

Kombinationslag är tillåtna att delta i cupen.

2. Ungdomklasser pojkar/flickor födda 2004-08

Nedanstående undantag gäller.

• Tillbakaspel till målvakt är tillåtet och denne får ta upp bollen med händerna.
  • Fyrasekundersregeln gäller inte.
  • Inga 10-metersstraffar.
  • Bollstorlek Futsal 3 eller 4, lätt
  • Fritt antal överåriga ett år äldre än klassåldern, max en överårig på plan samtidigt. Gäller även klasserna P03 o F03.
  • I klasserna födda -03 till -05, spelar de två bästa lagen i gruppspelet en final.
  • I klasserna P06 och F06 och yngre utses ingen klassegrare. Där är alla som deltar vinnare.