Information om Cupen

Cupen som tidigare var en träningscup utan slutspel har varit väldigt omtyckt och en del föreningar har deltagit varje år.

Vår idé med cupen är att sträva efter att göra en cup vi själva skulle vilja spela.

Vi vill att dom 10 lag som deltar skall trivas, därför spelar vi bara i en hall för att slippa resor mellan olika hallar.

Hallen är ny och utrustad med läktare, 6 omklädningsrum och en cafeterian.

För att minimera väntetiderna mellan matcherna kommer deltagande lagen att delas i två grupper av 5 lag, en som spelar på lördag förmiddag och en på lördag eftermiddag där långväga gäster placeras om så önskas, på söndag spelas nån gruppspel match och sen slutspel.

För ytterligare information eller frågor kontakta

Salvatore Buda, 070-2361793, giardini72@gmail.com
Jörgen Jansson, 076-8031287, jjans72@gmail.com
Anna Josephsson, 070-7823922, anna@josephsson.com

Tävlingsform

Tanken är att lagen indelas i 2 grupper om fem lag, där alla möter alla.

Matchtiden är 2x15 minuter i gruppspel och semifinaler. Finalerna spelas i 2x20 minuter.

Ordningsföljden mellan lagen avgörs efter poäng. Seger i matchen ger 3 poäng, oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. Om två eller flera lag har samma poängsumma efter avslutat gruppspel, avgörs ordningsföljden på följande sätt:

1. Målskillnad

2. Flest antal gjorda mål

3. Inbördes möte

4. Minst antal utvisningsminuter

5. Lottning

Gruppspel spelas både lördag och söndag, A och B slutspel på söndag. Alla lag garanteras 5 matcher.

Slutspel

Lagets placering i gruppen avgör vilken motståndaren blir i slutspelet. Slutspelet sker efter cupsystem, det vill säga utslagningsmetoden. Ettan och tvåan går vidare till A-slutspel och trean och fyran till B-slutspel. Femmorna från de två grupperna spelar en match om nioende plats.

Vid oavgjort resultat efter semifinalerna tillämpas straffar, 3 vardera, därefter suddenstraffar. Vid oavgjort resultat i finalerna spelas först 5 minuter sudden. Är matchen inte avgjord då tillämpas straffar, då med 5 straffar vardera, därefter suddenstraffar.

TIME OUT
I gruppspel är det ej tillåtet med time out. I slut- och finalspel är det tillåtet med 1 timeout i 30 sekunder per lag och match.

Priser

Pokaler till lagen i A och B finalerna, samt medalj till alla deltagare.

Åldersdispenser och försäkringar

Det ges automatiskt dispens för maximalt 2 spelare per lag, dvs spelaren kan vara född 2005. Flickor får spela i pojklagen.

Alla deltagare måste vara försäkrade både på och utanför planen. Nynäshamn IBK har inga gruppförsäkringar och tar inte ansvar för deltagare som råkar ut för sjukdom, skador, stöld eller förstörda tillhörigheter.

Boende

Vi sammarbetar med Nynäsgården Hotell & Konferens i Nynäshamn.

Boende sker i konferensrum (max 20 st per rum) på eget liggunderlag, lokalerna är tomma och städade innan ankomst,

Det finns 2 duschar i relaxavdelning som kan nyttjas och det är även ok att nyttja bastu utan extra kostnad.

Paketpris 480 sek per person och natt (lördag), inklusive frukost (söndag) och middag (lördag) på hotell.

Bokningar görs på e-mail konferens@nynasgarden.se eller på 08-52020590.

Vid bokning anges cupens namn SJÅCUPEN och hur många personer som kommer att bo på hotellet.

Observera att betalning för boendet görs efter överenskommelse med Nynäsgården Hotell & Konferens.