Regler

U15/U17

För U15 och U17 gäller SAFFs ordinarie regler med ett fåtal undantag, matchtiden för U15 och U17 är två quarters (2 x 10 min), med 5 minuters halvlek. Varje lag har två timeouts per halvlek.

U11/U13

För U11 och U13 gäller SAFFs ordinarie regler med ett fåtal undantag:

• Regel 1 B:Turneringen spelas med 9-manna regler
  • Regel 3:För att spara tid utgår slantsingling och det lag som står som hemmalag börjar med bollen första halvlek, bortalag i andra halvlek. Sidbyte per automatik efter halvlek. Tidtagning är 2x12 min rullande klocka med 2 min varning i varje halvlek, 3 TO per lag för hela matchen, samt möjlighet att stoppa klockan med spike.Paus mellan halvlekar är 5 min
  • Regel 5:Är undantagen och 4 försök spelas som med vanliga regler, dvs att väljer man spela 4:e försök ger man upp sin position om man ej lyckas få 4:a nya försök. Väljer man punt på sitt 4:e försök flyttas bollen till motståndarnas 10 yards linje
  • Övrigt:Invägning av spelare gällande 65 kg regeln görs endast före första matchen i turneringen tillsammans med ansv från administrationen för turneringen.

Gemensamma regler och bestämmelser

På grund av det pressade tidsschemat i år, så kommer det inte att bli något särspel om en match slutar oavgjort. Vinst ger 2 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Skulle två eller fler lag hamna på lika många poäng så är det först inbördes möte som gäller, därefter målskillnad i inbördes möten, total målskillnad och sist lottning för att skilja lagen åt. Eventuella protester skall lämnas in skriftligt, omgående efter matchens slut till sekretariatet, vars beslut ej går att överklaga. I övrigt när inget annat anges gäller SAFF´s-regler som tillämpas i årets seriespel.

OBS !! En spelare kan endast spela för den förening som han/hon är licensierad för. Alla spelare måste ha spelarlicens för 2016. Det finns ingen annan försäkring än den, för cupen. Sammanslagna lag måste ha dispens från SAFF´s tävlingsutskott. Doping- och licenskontroll kan förekomma. Om en förening har mer än ett lag i samma ålderskategori , tex 2 st lag i U13 så får en spelare endast representera ett utav
lagen, och endast efter ett godkännande av cupledningen representera det andra laget. Detta kommer endast att godkännas efter synnerliga skäl som tex om ett utav lagen lider en stor brist på spelare . Om man får godkänt att byta lag så kan man inte gå tillbaka till sitt ursprungslag.

Vi vill också påminna om SAFF´s antidrogpolicy som finns att läsa på SAFF´s hemsida under förbundsinformation. Brott mot denna kan komma att anmälas till förbundet.

Dispensansökan skickas till: tu@amerikanskfotboll.com