Lagansvariga

Eftersom de flesta lag reser till evenemanget så försöker vi börja i "human tid" dvs första matchstart 09:00. OBS att det kan ev bli förskjutning i spelschemat om inte ev. vakant plats kommer fyllas. Det är upp till er lagledare att hålla koll på speltiderna viawww.cobödabana.se. Tänk på att fylla i lagledarens mobilnummer så vi i seketeriatet kan nå er.

Uppvärmning sker utanför planerna och matcherna startas direkt efter avslutad match för att inte få förskjutning i spelschema.

Vi ser fram emot en härlig dag på Böda och turneringen kommer bli så bra den kan med er hjälp. Fair play på och utanför planerna.

För herr och dam gäller följande:

FIFA:s regelverk gäller, som finns översatt påSvenska Fotbollsförbundets hemsidasamt de regelföreskrifter som Svenska Fotbollsförbundet beslutat. Dessa föreskrifter gäller även för gruppspelet med undantag enligt nedan:

Att tänka på för just CoBÖDAbana är:

1.1 Speltiden är 2 x 10 min.

2. Antal spelare per match är 12.

3.1. Varningar/utvisningar gäller samma som i slutspelet enligt föreskrifter

8.3 Vid vinst under ordinarie speltid 3 poäng, vid vinst på straffar 2 poäng, förlust på straffar (eller under ordinarie tid) 0 poäng. Alla matcher som slutar oavgjort vid full tid avgörs på golden goal i straffar (direkt utslagning).

Tabellplacering utses genom att det lag som har högsta antalet poäng, bäst målskillnad, flest gjorda mål. OM det visar sig att några lag har samma målskillnad efter detta skall "sudden death" i straffar avgöra vilket lag som kommer före det andra.

14-15. Domare sköter tidtagning och noterar målgörare.

Lag måste vara fotbollsförening.

Drogpåverkade spelare blir utvisade samt uteslutna från turneringen. Detta straff kan även tilldömas ett helt lag. Om lag missköter sig under sin vistelse på campingen eller i samband med turneringen så kommer hela laget att uteslutas och föreningen och spelare kommer att anmälas till Smålands Fotbollsförbund/SvFF vilket kan innebära både personliga och föreningsmässiga straff/avstängningar. Inbetalda anmälningsavgifter återbetalas ej vid uteslutning eller uteblivet deltagande oavsett anledning.

Turneringen sanktioneras av Smålands Fotbollsförbund.

Det är anmälande ledare/spelare som är ansvarig för att hålla sig uppdaterad kring regelverk och tider.http://fogis.se/regelverk

Planbeteckningen anges plan 1-3. Plan 1 är den plan som ligger längst norrut och plan3 är den plan som ligger längst söderut på stranden.

Det lag som förlorar mot vinnaren i semifinal blir 3:a. Det lag som förlorar mot vinnare i en ev kvartsfinal blir således 5:a i årets turnering.

Varje lagledare skall i god tid - dock senast 5/7 anmäla vilka spelare som skall spela.

Varje lag skall ta med sig egna västar som skall användas och överlämnas mellan spelare som byter i det egna laget.

Varje lag måste själva ta med sig egna bollar för uppvärmning.

Specifikt för årets CoBÖDAbana

Alla lag är garanterade minst 3 matcher.

Direkt efter avslutad match skall varje lagledare skriva under matchrapporten hos domaren/seketeriatet

Vid byten skall alltid en väst överlämnas vid sidlinjen innan spelaren gör bytet. Spelarna skall ha västen på sig när man är avbytare.Vid felaktigt byte - se regelverk får åtgärd från domare.

Anmäl ert lag till sekretariatet 30 minuter före första match. Det kommer vara många matcher under turneringen så se till att vara i god tid till varje match så vi slipper fördröjningar. Alla lagledare måste vara tillgängliga via mobil under hela turneringen. Lägg således in ert mobilnummer på hemsidan -www.cobödabana.se- så vi kan nå er.

Matchkläder - endast respektabla matchdressar accepteras och skall godkännas av sekretariatet 30 min före match. Siffror skall finnas på rygg. Alla lag skall ha ett extra ställ i avvikande färg eller västar i avvikande färg.

För att minimera skaderisken så klipp tånaglarna

Varje lag ombesörjer sjäva eventuell förbandslåda eller skadematerial.

Vid frågor - tveka inte ringa mig

Patrick Blomström

0705-376797