Information Stockancupen 2021

1. Spelregler
Stockancupen spelas enligt reglerna för 5-manna och 7-manna i St Erikscupen 2021 med följande undantag:
Matchtid: 2 x 12 minuter


2. Antal spelare och avbytare
Ett lag får ha obegränsat antal avbytare under en match. Obegränsat antal spelare i cupen. Utbytt spelare får återinsättas i samma match.


3. Matchtid

 • Matchtid: 2 x 12 minuter
 • Domaren “blåser in” lagen 45 sekunder innan matchstart.
 • Matchstart sker prick varje hel och halvtimme.
 • Paus mellan halvlekar: 3 minuter.
 • Paus mellan matcher: max 3 minuter.
 • Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin plan i god tid innan matchens början.
 • Hälsning innan och avtackning efter match görs vid sidan av planen.


4. Domare
Vi har förbundsutbildade ungdomsdomare. En del med flera års erfarenhet andra ganska nyutbildade, samtliga gör sitt bästa och förtjänar allas vår respekt.


5. Omklädningsrum
Förhoppningsvis kommer vi inte behöva omklädningsrum men om det ändå behövs så har vi tillgång till fyra omklädningsrum, och vi har även fått låna Klubblokalen (aka. Curlingstugan) att använda som omklädningsrum. Vi kommer fördela alla lag på de tillgängliga rummen, men det blir säkert svårt att undvika krockar men om ni pratar med varandra går det säkert att lösa. Lag från samma förening placeras i samma rum. Rumsfördelning finns på plats på lördag.

Vi hjälps självklart åt att hålla rent och snyggt i omklädningsrummen! När ni lämnar omklädningsrummet för dagen vill vi att ni sopar golv och plockar bort skräp.


6. Inför cupen

 • När ni anländer till cupen anmäler ni er ankomst till sekretariatet, det är viktigt att vi vet att ni är på plats. Där kvitterar ni även ut lagets medaljer, som ni kan dela ut efter er sista match. Max 10 medaljer per lag.
 • Spelardräkten ska vara numrerad. Om domaren bedömer att ena laget ska byta spelardräkt på grund av likhet i färg med det andra lagets spelardräkt ska bortalaget byta. Kom ihåg bortaställ eller västar.
 • Samtliga spelare måste vara försäkrade. Vi rekommenderar att skor med skruvdubb ej används, men vi kan dock ej förbjuda det.
 • Samtliga spelare måste bära benskydd.
 • Varje lag är ansvarigt för sina supporters uppträdande.
 • Stockancupen håller med matchbollar.
 • Tänk på att hålla avstånd så gott det går
 • Stanna hemma vid förkylningssymtom
 • Dela inte utrustning, mat eller vatten med varandra


7. Invigning
Båda dagarna genomför vi en gemensam invigningscermoni kl 8:30 där alla lag som är närvarande vid den tidpunkten paraderar in på 11-mannaplanen. Samling vid "stora" ingången till 11-mannaplanen, närmast grindarna in till Stockagens IP. Ta gärna med en eventuell klubbflagga, som ni kan bära som på en OS-invigningen. Det är absolut inget krav på att ni närvarar om ni har matchstart senare på dagen men kul om ni har möjlighet.


8. Spelschema och Resultatredovisning
Spelschema är liksom mycket annat tillgängligt via vår site på Cupmate, http://www.cupmate.nu/cup/stockan-cup, som även är tillgänglig via mobilen.

Vi följer SvFF och StFFs rekommendationer och har ingen resultatredovisning.


9. Grill och Café
Grillen erbjuder hamburgare och grillkorv samt vegetariska korvar. Hamburgare och korv är glutenfria och det finns glutenfritt bröd för de som behöver. Betalning sker kontant med jämna pengar eller via Swish. Dessutom finns ett café på området med kaffe och kakor och mackor.


10. Planer

Lördag: Samtliga matcher spelas på konstgräs på Stockhagens IP.

Söndag: Flertalet matcher spelas på konstgräs på Stockhagens IP, och några spelas på naturgräs på Gränsgärdet. Gränsgärdet ligger 5 minuters promenad från själva IP.


11. Vägbeskrivning
Stockhagens IP ligger på Stockhagsvägen. Danderyd. Söderifrån, tag av mot Stocksund/Inverness och åk 2,3 km på Stockholmsvägen. Norrifrån, tag av vid Danderyds Sjukhus, fortsätt parallellt längs motorvägen på Mörbygårdsvägen och tag vänster under motorvägen in på Stockholmsvägen och åk 2,3 km. P-värd möter vid infarten till Stockhagsvägen.


12. Parkering
Stockhagens ordinarie P-platser brukar inte räcka till vid cuper och därför uppmanar vi att:
- Samåka så långt det går
- Följa P-bestämmelser (annars risk få P-bot, beakta t.ex. 10 metersregeln)
- Följa P-värdarnas anvisningar

Utöver ordinarie parkeringsplatser vid Stockhagens IP går det att parkera på:
- E.v. extra P-platser på gräsytor anvisade av P-värdar (beror på vädret)
- Kornvägens förskola samt Kornvägens vänstra sida längs “Gränsgärdet” (vänd bilen först).
- Frejavägen på baksidan av Idrottsplatsen, 1.5 km att köra runt dit men sedan bara 200 meter att gå, dvs närmare än från Kornvägen. (Första vänster Norevägen, sedan femte vänster Bragevägen och sluitligen 2:a vänster Frejavägen. Stå längs vägkanten mot Idrottsplatsen. Ingång till IP höger om granhäcken, 200 meter från Frejavägen.)

Tack på förhand för att ni hjälper oss lösa parkeringsfrågan på ett både för besökare och kringboende smidigt sätt!