CUPINFORMATION SUND WOMEN CUP 2023

SUND WOMEN CUP 2023 ( tidigare SBB-LAC Cup )

www.cupmate.nu

Välkommen till SUND WOMEN CUP 2023 i Sundsvall 3-5 februari 2023.

Sund IF hälsar gästande föreningar, domare samt publik hjärtligt välkommen till 2023 års upplaga av SUND WOMEN CUP ( tidigare SBB-LAC Cup). Vår förhoppning är att alla inblandade, såväl spelare och ledare som domare och funktionärer kommer att uppleva en trevlig och givande fotbollshelg. Cupen spelas i Nordichallen på konstgräs.

TÄVLINGSLEDARE OCH TÄVLINGSSEKRETARIAT :

Per-Olof Altin 070-376 70 51
Claes Nyman, 070-312 85 35

Arrangör: Sund IF, Hammarvägen 17, 863 32 Sundsbruk

Tel: 070-376 70 51

Anmälningsavgift senast 2023-01-03

Bankgiro: 199-8384

www.sundif.se mail:perolof.altin@telia.com

Boendealternativ

-Boende Bosvedjeskolan (ca 2 km fr. Nordichallen)
-Scandic Nord
-Scandic City,060-785 62 33 ,sophia.shala@scandichotels.com
-Strand Hotell, Sundsvall,

*Lagen bokar själv Scandic Hotell, Strand Hotell vi har Cuppaket, ange SUNDSVALL WOMEN CUP 2023 vid bokning.
-Annat boende som lagen själva löser

Deltagarkort/måltidskuponger

Tillresta lag sombor på Bosvedjeskolanlöser deltagarkort för 910 SEK/ person. Kortet inkluderar logi på skola. Frukost, lunch och middag på lördag, samt frukost, lunch på söndag som sker i Nordichallen.

Matlåda fredag , förbeställs för avhämtning.

Lunch lördag Kl. 11.00 – 14.00

Middag lördag Kl. 16.00 – 19.00

Lunch söndag Kl. 11.00 – 14.00

Specialkostfinns att tillgå i viss utsträckning.

Den som vill ha matlåda till fredag kväll kan beställa det i förväg.
115.-/portion

Färdigpackad mat i matlåda finns till försäljning under cupen. Du kan även köpa färdigpackad sallad i samband med hemfärd från cupen. 115 kronor kostar den.

Vi kan även erbjuda måltidskuponger för lag som inte köper deltagarkort.

För de som bor på Bosvedjans skola serveras frukost 06.30-09.00 i Bosvedjeskolans matsal. Lunch samt middag serveras i Nordichallen i direkt anslutning till planerna.

Bokning av buss:Under Cupen tillhandahåller vi två minibussar med chaufförer för bokning av skjuts mellan förläggning och Nordichallen. All bokning av skjutsar görs i sekretariatet i god tid. Vi förbehåller oss rätten att prioritera skjutsar till Bosvedjans skola.

Upplåsning och stängning av hallen:Hallen kommer att vara upplåst 06.30 lördag och söndag morgon. Hallen stängs ca 30 minuter efter den sista matchen på fredag och lördag.

Beställning av matskickas till e-post: perolof.altin@telia.com,senast 31 januari

Tävlingsform

Klasser

F13 Födda 2010 eller senare
F14 Födda 2009 eller senare
F15 Födda 2008 eller senare
F18 Födda 2005 eller senare
Damklass

Anmälan

Görs via Cupmate,www.cupmate.nueller mailas tillsund.if@telia.com.Vi ser med fördel att Ni anmäler Er via Cupmate.

Anmälningsavgift F13/F14/F15 2 450 kr/lag

Anmälningsavgift F18 och Seniorer 2950 kr/lag

Deltagarkort (för boende på skola inkl mat) á 910 kr/person

Bankgiro: 199-8384,före 2023-01-03

Tävlingsform

Gruppspel i serieform, slutspel i cupform. Seger ger 3 poäng och oavgjort ger 1 poäng.

Lagens placering i gruppspelet bestäms enligt följande:

  1. Antal poäng
  2. Målskillnad
  3. Flest gjorda mål
  4. Inbördes möte
  5. Lottning

I cupspelet gäller vid oavgjord match följande:

Tre (3) straffar per lag. Straffsparken skall läggas från 7 meter från målet. Om matchen då inte är avgjord, läggs en och en straff tills matchen är avgjord. Minst sju (7) olika spelare måste slå varsin straff innan man får börja om med samma spelare. All eventuell straffläggning påbörjas omedelbart efter slutsignal.

OBS!På grund av ett pressat tidsschema så måste en förteckning över straffsparksläggare lämnas till domaren direkt efter avslutad match.

Bollar

Alla förutom F13 spelar med storlek 5. F13 spelar med storlek 4

Spelregler för SBB/LAC Cupen

Cupen spelas med spelregler för 7-manna lag enligt Svenska Fotbollsförbundet och enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser avseende spelklar spelare, med följande tillägg:

Fritt antalavbytare. En spelare får endast delta i ett lag i samma åldersgrupp.

Åldersdispensermed tillstånd av Sund IF gäller i SBB/LAC Cupen. För lag som erhållit åldersdispens gäller att endast två överåriga utespelare + målvakt får delta på plan.

Samtliga lag skall före första match till sekretariatet lämna in enlaguppställningpå samtliga i truppen ingående spelare (minst 30 minuter innan). Lagen har rätt att under SBB/LAC Cupen uppdatera sin laguppställning med spelare som tillkommer under turneringen.

Walk Over: Lag som inte finns på plats, klar till spel på utsatt tid, förlorar matchen på walk over (3-0) Vi uppmanar alla lag att göra sig klara för spel på utsatt tid.

Protest:Protest skall vara skriftlig och lämnas till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match. Protestavgiften 500 kr, lämnas samtidigt in och återfås om protesten godkännes.

Matchdräkt:OBS!Vid samma färg skallbortalagetbyta matchdräkt.

Målvaktsreglerär detsamma som för 11-mannaspel. Bakåtpassning får inte tas med händerna och bollen skall sättas i spel inom sex sekunder från att mv fått bollen under kontroll.

Varning och utvisning:Spelare som varnas rapporteras ej till sekretariatet. Spelare som utvisas för lindrig förseelse eller målchansutvisning blir automatiskt avstängd därpå följande match. Spelare som utvisas för grov förseelse avstängs automatiskt en match och kan få ytterligare bestraffning av tävlingskommittén och/eller distriktsförbund. Det åligger ledarna i respektive lag att se till så att detta regelverk följs. Avstängd spelare på plan kan innebära att laget diskvalificeras i matchen och att resultatet blir 3-0 till motståndarna.

Nolltolerans:Inom Medelpads fotbollförbund tillämpas principen om nolltolerans för könsord, svordomar och annat smädligt språk. Det innebär att om domaren hör detta kan spelare varnas eller utvisas för grov förseelse enligt domarens bedömning. Alkoholförtäring och rökning är förbjudet i Nordichallen.

Speltid:Alla klasser 1 x 25 minuter, i både gruppspel och slutspel

Spelplan:Konstgräs, 63 x 36 meter

Domare:Matcherna tillsätts huvudsakligen med domare från Medelpads DK. OBS! Några domare har nyligen genomgått sin första domarutbildning. Som spelare, ledare och förälder så tar vi givetvis vårt ansvar och stöttar dessa domare och inser att även de kan göra misstag emellanåt. Samma respekt gäller självklart också gentemot erfarna domare.

Övrigt:Först nämnda lag i spelordningen räknas som hemmalag i fråga om matchdräkt och gör avspark mot läktaren.

Prisutdelningsker direkt efter finalerna. Priser kommer att delas ut till 1:an och 2:an i varje åldersgrupp, endast 18 medaljer utdelas. Vinnarna erhåller också en pokal.

Beställning av matskickas till epost:perolof.altin@telia.com,senast 20 januari

Sponsorer