Spelregler

ELECTROLUX HOME CUP 2023

Följande avvikelser från 11-mannaspelregler gäller:

• Flygande byte
  • Offside utdöms endast i ett område mellan kortlinjen och en linje tvärs planen i jämnhöjd med strafflinjen.
  • "Inspark" från målvakt görs med händerna och måste vidröra marken på egen planhalva eller någon spelare innan den går går mittplan. Observera att denna begränsning inte gäller när bollen är i spel.
  • Om bollen vidrör taket görs inkast vid sidlinjen där bollen träffade taket.
  • Avstånd vid frispark är 7 m.
  • Varning ger två minuters utvisning. Gör motståndarna mål blir laget åter fulltaligt.
  • Blir det mål på straff i samband med en frilägesförseelse så utgår endast tvåminutersutvisning om straffen missas.
  • Får målvakten en varning så avtjänas detta straff av en utespelare.
  • Två varningar för samma spelareinnebär utvisning resten av matchen och laget får spela två minuter med en spelare mindre. Spelaren avstängd nästa match.
  • Inga ackumulerade varningar
  • Könsord innebär rött kort och 2 minuters utvisning för laget. Spelaren i fråga får inte spela mer under matchen och blir avstängd matchen efter.
  • Matchtid 1x24 minuter. Finalerna spelas 2x15 minuter med 3 minuters paus. Rullande tid, stoppas endast genom tecken från domaren. Tidstillägg av domaren kan förekomma i slutet av matcherna (t ex vid maskning i samband med frispark) dock max 60 sekunder.
  • Ingen time out är tillåten.
  • Ev bonusstraffar läggs före matchstart.
  • Oavgjorda matcher i slutspelet, utom finalerna, avgörs med suddenstraffar, en och en tills avgörande skett. Samma spelare får inte lägga fler straffar förrän samtliga i laget lagt var sin.
  • Vid oavgjort resultat i finalen blir det först 5 minuters förlängning med sudden death. Om inget avgörande skett efter förlängningen avgörs finalen med straffar. Först tre st för vartdera laget sedan ett och ett tills avgörande skett. Samma spelare får ej lägga fler straffar förrän samtliga i laget lagt var sin.
  • Alla straffar inkl. bonusstraffar läggs från 11 meter.
  • Vid samma poäng i gruppspelet gäller följande prioriteringsordning:

1. Bästa målskillnad
2. Flest antal gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning

• Eventuella protester lämnas skriftligen till tävlingsjuryn senast 30 minuter efter match. Protesten kostar 1000 kr och betalas in direkt i anslutning till registreringen av protesten. Betalas tillbaka om protesten går igenom.