• Slutspel (16 dels finaler) som spelas enligt cupmodell.
  • Planerna begränsas av linjer, ej sarg.
  • Bollstorlek, futsalboll.
  • Antal spelare, fyra + målvakt. Sju avbytare får användas i varje match.
  • Lagen ska använda dräkter vars färger tydligt avviker från varandra. Målvaktens dräkt ska avvika från övriga spelares och domarnas. Lagen ska ha avvikande matchdräkt tillgänglig (väst godkännes).
  • Hemmalag, det lag som står angivet som hemmalag i spelprogrammet står uppställt till vänster sett från huvudläktaren.
  • Hemmalaget startar alltid med boll.
  • Bortalaget byter matchdräkt vid lika matchtröja
  • Matchtid Spelas 1 x 13 min.
  • Slutspel 1 x 13 minuter och ev förlängning (se tävlingsregler under slutspel)
  • Träffar bollen taket blir det indirekt frispark från långsidan.
  • I stället för inkast sker inspark. Motståndaren ska befinna sig minst 5 m från bollen.
  • Målvaktsinkast, boll som varit ”död” bakom kortlinjen sätts i spel igen genom att målvakten kastar ut bollen. (Får kastas över hela plan)
  • Hörnspark, samma avståndsregel som vid inspark.
  • Frispark, spelet måste sättas igång inom 4 sekunder.
  • Utvisning, andra varningen i samma match innebär utvisning resten av matchen. Grov förseelse ger utvisning direkt. Utvisad spelare får ersättas efter 2 minuter.
  • Utvisad spelare måste stå över nästkommande match.
  • Protest Eventuell protest skall skriftligen inlämnas till sekretariatet senast 5 minuter efter spelad match. Protestavgift är 100:- och återlämnas vid ett godkännande av protesten.