Cupregler TTC 2022

Information inför Töjnan Tiger Cup

Kontrollera i matchchemat om ni behöver använda bortaställ i några matcher!

Not. Viktigt att den mailadress och telefonnummer som står på cupsidan för ert lag går till en person som är med på cupen.

Nya regler

 Man får spela bollen med fötterna utan begränsning.

Vid avvaktande utvisning blir det frislag vid närmaste tekningspunkt (tidigare var det tekning).

Utvisning fem minuter har ersatts av utvisning 2 ggr 2 minuter

Om man inte tog upp avbrutna klubbdelar blev man tidigare utvisad, nu blir det ingen åtgärd

Tider & regler

 Speltid 2 ggr 15 i alla matcher

 Matchresultat registreras endast i de röda klasserna.

Kommer man inte i tid till matchstart eller vid match mot vakant motståndare blir det WO med siffrorna 3 - 0

 Klockan stannas vid mål, dock gäller följande i klasser som inte redovisar resultat:

När ett av lagen, för första gången i matchen, leder med fem mål, rullar tiden resten av matchen utan stopp såvida domaren inte gjort tecken för att tiden ska stoppas.

 Lagen håller med egna uppvärmningsbollar. Uppvärmning på planen endast i mån av att det finns tid inför planerad starttid. Observera också att om vi får förskjutningar i tidsschemat kommer domarna att dra igång matcherna omedelbart för att se till att vi ligger i fas med tidsschemat.

 Time out i slutspelmatcher för de klasser som redovisar resultat. Ingen Time out i gruppspelsmatcher eller i de klasser som inte redovisar resultat.

 Pris i form av medalj till samtliga spelare, och en pokal delas ut i klasserna med resultat.

I röda klasser delas pokal ut till 1a och 2a lag i A- och B-Klass.  

.Vi följer Stockholms Innebandyförbunds Tävlingsbestämmelser, Tävlingsregler och Föreskrifter.

 Glasögon

Glasögon är obligatoriskt för alla spelare i blåa och röda klasser. Spelare som efter påpekande av domare inte har glasögon blir utvisad.

 Regler runt klasser och spelare

Bakgrund:

Som i tidigare år har vi klassindelning i enlighet Stockholms innebandyförbunds upplägg.

Notera att de tidigare blå svår klasserna numera kallas P Ljusröd 10 eller F Röd 10.

.Vi hoppas att alla lag hamnat på rätt spelnivå. I seriespelet har man Stockholm möjlighet att förflytta lag mellan klasserna under säsongen om man hamnat fel, den möjligheten finns ju förstås inte under en cup. Om det ändå visar sig att spelnivån i vissa fall blir ojämn får vi ta det med gott mod och tänka på att även i det gamla upplägget med åldersklasser uppstod ojämna matcher.

 Synsätt:

Det viktiga är att så många som möjligt spelar innebandy och är aktiva.

.Vissa lag, kanske speciellt på flicksidan har också trupper över flera åldersklasser för att få ihop ett komplett lag, vilket då kan avvika något mot åldrarna på övriga lag.

 Vi utgår då också från att deltagande lag inte utnyttjar reglerna till toppning, d.v.s. flytta spelare till lägre klass eller plocka in extra spelare bara till den här cupen för att förbättra sina möjligheter att vinna eller att toppa laget i enskilda matcher.

 På samma sätt utgår vi från att om man har en stor trupp som deltar i två olika klasser gör en vettig bedömning och fördelar spelarna utifrån spelnivå på ett rimligt sätt.

 Regelverk:

Lag/spelare kan delta i två olika klasser, t.ex. ljusröd lätt och ljusröd medel. Om man har två lag i samma klass ska det vara olika spelare i de två lagen (detta gäller i klasser med resultat).

I de blåa klasserna där vi inte har resultat kan spelare få delta i båda lagen även om i samma klass.

 Om klubb har två lag med i samma klass på röd nivå, är dom två lagen i olika grupper i gruppspelet. I slutspel kan lagen mötas då fördelning av lagen till slutspelsmatcher sker med automatik.

 Turneringsprotokoll

Skall vara ifyllt av samtliga lag med spelares namn, födelsedata år-månad-dag. Protokollet lämnas in till sekretariatet innan match oavsett om det skall registreras resultat eller inte. Dom spelare som deltar i respektive match skall markeras i protokollet. Efter match tar laget med sig protokoll för att använda till nästa match. Efter sista matchen skall protokollet lämnas kvar hos sekretariatet.

 Not för er i röda klasser med Slutspel behöver ni ha två exemplar av Turneringsprotokollen.

Det finns en möjlighet att lägga in spelare på cupsidan men vi använder inte den funktionaliteten i cupen.

 Tabellplacering

Om två eller fler lag hamnar på samma poäng i gruppspelet gäller följande:

1 Målskillnad

2 inbördes möte

3 Lottning

 Slutspelsregler

Vid oavgjort resultat efter full matchtid gäller följande:

* Straffläggning, 3 straffar per lag * Suddendeath straffar.

Speltider, hålla tidsschemat

Vi har i möjligaste mån försökt minimera förflyttning mellan olika hallar men det sker ändå i vissa fall. Det är därför viktigt att vi kan hålla tidsschemat i alla hallar, då försening i en hall annars kan påverka även en annan hall. Som deltagande lag kan ni bidra till detta genom att vara på plats i god tid inför match, hörsamma domarnas påkallande av matchstart, inträde och utträde på planen på ett snabbt och organiserat sätt.

Tack för er hjälp med detta!

 Spelplatser

Se under fliken våra hallar på cupsidan addresser till de olika hallarna(samt de förkortningar för hallarna vi använder i spelschemat).

 Att notera angående parkering vid Arena Satelliten. Det finns ett begränsat antal platser i anslutning till hallen. För de som skall vara i hallen stor del av dagen rekommenderas parkering inne i Sollentuna Centrum (gratis på helg).

 Ni som spelar i Edsbergshallen vid Edsbergs Centrum. Det kan vara begränsat med parkeringsplatser där. För de som skall vara i hallen stor del av dagen rekommenderas parkering vid Rudbecksskolans parkering vid Malla Silverstolpe (infart från Danderydsvägen). Den ligger dock ca 1 km från hallen. Även på Rudbecks väg kan finnas möjlighet till parkering. Viktigt att ni läser skyltarna så att ni inte får en överraskning i form av p-avgift.

Leif Karlsson Fair Play Award

Som i fjol delar vi ut Leif Karlsson Fair Play Award till ett flick- och ett pojklag till minne av vår tidigare domarebas Leif Karlsson som gick bort i Covid 2021. Priset delas ut till ett lag som visat en positiv och bra inställning gentemot med- och motspelare, domare och publik.

Publik och Servering

Vi kommer i år att ha öppet för publik och även ha servering i hallarna(förutom i Satelliten). Vi kommer att ha kaffe, fikabröd, dricka, varma mackor etc. I år kommer vi inte att tillgängliggöra matcherna via Solidsport.

Har du frågor eller vill ha ytterligare information?

Maila till: kansliet@tojnanibk.se

 Under cupdagarna kommer vi att vara tillgängliga via mail och telefon.

Vi skickar ut telefonnummer senare i veckan.

 Varmt välkomna!

Töjnan IBK