130 matcher i 2017 års Sunnanåcup!

20 december 2016

Vi gick in med oerhört höga ambitioner kopplat till antal lag, denna 34:e års Sunnanåcup som innebär ett antal ganska stora förändringar! Den största är naturligtvis att vi flyttar den till Balderhallarna. Med tillgång till två hallar så kan vi dubbla antal matcher, sett över tre dagar. Vi har tidigare år legat på ca 53 matcher och nu till 2017 års cup, så mer än fördubblar vi det till 130 matcher.

 

Vi kan väl säga att vi kom lite längre än halvvägs när det gäller antal lag! Det är med glädje vi konstaterar att 62 lag har anmält sig till Sunnanåcupen. I ungdomsturneringen som spelas TORSDAG den 5 januari, så är det 26 lag som har anmält sig. Men det innebär också att vi kommer att få slå ihop lite klasser så att alla lagen får spela minst 3 matcher. Ambitionen är att första ungdomsmatch kommer att spelas 08.00 torsdag den 5:e januari och att vi spelat klart finalmatcherna för födda 2002-2004 till ca 22.30 på torsdagskvällen.

 

Till seniorcupen som spelas fredag den 6:e och lördag den 7:e januari. Så är det 35 lag anmälda (22 herrlag och 13 damlag). Det innebär att det blir två grupper på herrsidan som får 5-lagsgrupper, med andra ord 4 matcher i gruppspelet. På damsidan blir det en grupp med 5 lag. Alla övriga grupper spelar med 4 lag (3 matcher). Målbilden är att första matchen kommer att spelas 09.00 på fredag morgon och sista matchen är klar ca 22.30 på fredagkväll. Blir dock 8 gruppspelsmatcher på lördag morgon, kopplat till 5-manna grupperna på herrsidan. Start 08.00 och finalerna kommer att vara färdigspelade ca 17.15 på lördag kväll.

 

På damsidan så är vi mycket glada att det till 2017 är 13 lag anmälda! Det innebär att det blir en förändring att vi nu lägger till kvartsfinalspel. Det innebär att alla grupp 1:or och grupp 2:or går till kvartsfinal. Men även de två bästa grupp 3:orna. Förutsättningarna för det är att man först ser till antal poäng, sedan målskillnad, antal gjorda mål och i sista hand lottning. Med UTGÅNGSPUNKT kring hur många matcher man har spelat i gruppspelet. Dvs. att man delar poängen i antal matcher man spelat. Gäller dock inte målskillnad.

 

På herrsidan så lägger vi in 3 matcher i ett 8-delsfinal spel! Det gör vi helt enkelt för att ge fler lag möjligheten att gå till slutspel. Men det kan absolut bli en utmaning kopplat till antal spelade matcher... Alla grupp 1:or går direkt till kvartsfinalspel. Alla grupp 2:or och den bästa grupp 3:an går till 8-dels final.(samma principer som för damgrupperna kopplat till bästa grupp 3:or),  Då blir det 3 matcher i 8-delsfinal. Segrarna där går naturligtvis till kvartsfinal. Det innebär att det blir 11 lag av 22 på herrsidan, som får möjligheten att spela slutspel.

Sammanlagt kan det bli hela 8 matcher, sett över två dagar OM man spelar i en 5-manna grupp och går till final via 8-delsfinalspel.

På damsidan kan det bli max 7 matcher om man går hela vägen till final.

 

Det är ett härligt pussel nu att göra spelschemat för hela turneringen och vi kommer att lämna hänsyn till långväga gäster. Som börjar senare på dagen. Ambitionen är att spelschemat ska vara klart till senast fredag den 23 december.

 

Det är även med stor glädje att vi får förmånen att se en handikappmatch även 2017. En av höjdpunkterna under Sunnanåcupen senaste åren.

 

Slår ett extra slag för fotbollsbanketten som kommer att genomföras på Statt, lördagkväll den 7 januari. Vi startar 19.00 med att äta en god buffé. Inbjudningar och hur man anmäler sig ska ha gått ut till alla lag.

Först till kvarn gäller för dessa 350 platser på Statt.

 

Hoppas att ni får en fin jul och vi från Sunnanå SK kommer att göra allt som står i vår makt för att det ska bli en riktigt härlig fotbollsfest 5-7 januari i Balderhallarna.

 

Fotbollshälsningar

Krister Lundgren

 

 

 


Tillbaka