Spelschema

2 maj 2018

Hej!

WOW! Det är mer än dubbelt så många lag anmälda till cupen jämfört med 2017 års upplaga och Himlacupen slår också rekord med antal lag! Ni är ett av dem 72 lag anmälda lag till cupen och vi tycker det är extremt roligt att ni ska vara med! Lite extra kul är det att vi har 27 lag anmälda utanför Skellefteå kommun som anmält sig till cupen.

Att cupen växer med mer än dubbelt så många lag jämfört med ifjol innebär också så klart en del härliga utmaningar för oss som arrangör. I och med det stora intresset så har vi behövt se över möjligheterna att kunna nyttja fler anläggningar då vi inte rymmer alla matcher inom tidsramen när det gäller klasserna pojkar och flickor 04 och 05 som spelas på fredagen 11/5. Det innebär att matcherna kommer spelas på tre anläggningar under fredagen (Sörvalla IP, Electrolux Home Arena Norrvalla, Bollhallen Norrvalla). Där klasserna P/F04 spelar på Sörvalla IP och klasserna P/F05 spelare på Bollhallen och Electrolux Home Arena där anläggningarna ligger i anslutning till varandra.

Alla matcher i klasserna pojkar och flickor 06-10 kommer spelas på Sörvalla IP under torsdagen där vi kommer dela in 11-manna planen i fyra mindre planer (stor 7-manna, 2 st liten 7-manna och en 5-manna) men där också en av 7-manna planerna kommer nyttjas för några 5-manna matcher.

Som ni vet är alla lag garanterade minst 3 matcher i cupen vilket också blivit en härlig utmaning när det kommer till att pussla ihop spelschemat. Eftersom att vi är ojämnt lag i några av klasserna innebär det att något lag kommer få spela en 4:e match för att alla lag ska få spela minst 3 matcher. Detta är framför allt i klasserna med 5 eller 7 antal lag.

Efter många timmars pusslande med många parametrar att väga in i pusslet är spelschemat klart och finns att ta del av på cupsidan: http://cupmate.nu/matcher.php?iCupID=12750&iClassID=8676&iGroupID=67378

De parametrar som har vägts in bland annat när spelschemat gjorts är:

  • ALLA lag ska spela MINST tre matcher.
  • Vi har försökt hålla ihop matcherna koncentrerat så att man inte spelar sin första match 09.00 och sedan spelar 19.00 på kvällen.
  • MINST en match mellanrum mellan sina matcher. Lagen ska inte spela matcher direkt efter varandra.
  • Vi har försökt ta hänsyn till lag som har lite längre att resa. Därför har vi försökt lägga matcherna så att lag med lång resväg inte spelar tidigt eller sent.

Som ni förstår så är det många parametrar att väga och därför inte alldeles enkelt att pussla ihop spelschemat men vi hoppas att ni inte är allt för missnöjda med schemat.

Ytterligare viktig information kommer att skickas ut i slutet av denna vecka eller i början av nästa vecka inför cupen.

Mycket information i mailet att ta del av men jag hoppas att det underlättar i förberedelserna inför cupen och svarar på en del frågor!

Lycka till med förberedelserna inför cupen, vi ser framemot att ni alla ska vara med och spela under denna härliga fotbollsfest!


Tillbaka