Information inför Himlacupen

7 maj 2018

Regler

Tävlingsföreskrifterna finns bifogade i detta mail men finns också upplagd på cupmatesidan: http://cupmate.nu/info.php?iCupID=12750&iInfoID=3179

Jag har även bifogat Västerbottens Fotbollsförbunds tävlingsmatris som är dem regler och spelformer som cupen spelas efter. Det innebär bland annat att det är OK att sätta in extra spelare:

Extra spelare

5-manna. Vid underläge med fyra mål eller mer får laget som ligger under spela med 6 spelare tills ställningen är lika.

7-manna liten (Klasserna 07/08). Vid underläge med fyra mål eller mer får laget som ligger under spela med 7 utespelare tills ställningen är lika.

Speltiden 1x30 min gäller samtliga matcher och är ett exempel på tillägg/ändringar som finns i tävlingsbestämmelserna.

Överårig spelare

Max 2 spelare ett år äldre på plan. Överårig spelare bär tejp runt sin arm. Detta för att underlätta för domare och tävlingsledning ifall det skulle vara för många överåriga spelare på planen samtidigt. OM man kommer överens med motståndarlaget är det OK att spela med fler överåriga.

Planer

Under torsdagen 10/5 när klasserna 06-10 spelar så kommer vi nyttja Sörvallas konstgräsplan till sin fullo! Det innebär att vi kommer ha igång 4 planer samtidigt på 11-manna planen där den kommer var indelad enligt bilden. Det kommer även finnas skyltat väl på Sörvalla.

På fredagen spelar klasserna P04/F04 på Sörvalla konstgräs på stor 9-manna (72x55m) och klasserna P05/F05 på liten 9-manna (65x50m) Norrvalla Electrolux Home Arena och Norrvalla Bollhallen.

Omklädningsrum

På Sörvalla IP är omklädningsrumsmöjligheterna begränsade då vi enbart har 4 omklädningsrum till förfoganden. Det kommer innebära att varje lag inte kommer få varsitt omklädningsrum utan man får dela med flera andra. Det kommer vara skyltat med två omklädningsrum för flickor och två för pojkar och det finns möjlighet till dusch om man skulle vilja det.

På Norrvalla kommer även omklädningsrumsmöjligheterna vara begränsande så där kommer heller inte varje lag få varsitt omklädningsrum till förfogande så även där kommer det vara uppdelat i omklädningsrum för flickor respektive pojkar. Möjlighet till dusch finns.

Lämna omklädningsrummen snyggt efter ni varit där!

Prisutdelning

I klasserna 06-10 kommer varje spelare få medaljer efter att de spelat sin sista match. Medaljerna hämtas av ansvarig ledare i respektive lag hos sekretariatet där ledaren får hämta ut antalet medaljer för spelarna som varit med och spelat i cupen.

I klasserna 04/05 belönas vinnande lag i respektive klass med en pokal efter finalerna. Prisutdelning sker på planen.

Försäljning

Under både torsdagen och fredagen kommer det finnas hamburgare, korv, läsk, kaffe, fika, godis och frukt till försäljning. På fredagen när vi även håller till på Norrvalla så kommer försäljning att finnas där.

Utöver försäljning kommer det även finnas lotter att köpa för att vinna olika priser.

Parkering

På Sörvalla IP finns det i första hand parkeringsplatser utanför naturgräsplanen mittemot Soo Shim. När det är mycket bilar brukar även många ställa sig längs vägen utanför Sörvalla. Ett annat tips är ifall det inte är allt för blött och sörjigt så går det att ställa bilen på grusplanen på Nyckelpigans anläggning.

På Norrvalla finns det parkeringsplatser i anslutning till hallen/planen samt utanför Eddahallen.


Tillbaka