Laglicens, kombinationslag och låna in spelare

23 november 2017

De senaste åren har Sunnanåcupen haft så kallade kombinationslag och veteranlag som kompletterat representationslagen i turneringen. Sunnanåcupen har valt att öppna upp detta alternativ för att fler spelare ska kunna vara med och spela cupen. Vilket innebär fler lag, fler matcher och mer fotboll under dessa dagar!

2017 hade Morön, Bergsbyn och Sunnanå med veteranlag i turneringen och Drängsmak och Clemensnäs hade ett kombinationslag ihop.

Västerbottens Fotbollsförbunds futsalkommitté har beslutat om att det är OK att låna in spelare till Sunnanåcupen 2018 om man har ett skriftligt godkännande (på anmodan, dvs. om man efterfrågar att få se det).

Det innebär med andra ord att det är OK att spela med kombinationslag och veteranlag till Sunnanåcupen 2018. Det är OK att man lånar in spelare, som har futsallicens i en annan förening så länge man har ett skriftligt godkännande (se blankett i bifogat dokument). Denna blankett finns även upplagd på cupens hemsida: http://www.cupmate.nu/cup/sunnanacupen.

Ni hittar blanketten på cupens startsida, under texten Välkomna till Sunnanåcupen 2018! Ni kan även fråga Sunnanås kansli om denna blankett ifall ni ska låna in spelare från en annan förening. Viktigt är att blanketten är korrekt ifylld och lämnad till arrangörsgruppen/sekretariatet innan ni spelar er första match i cupen!!

Det är många lag som funderar över ifall de har tillräckligt med många spelare för att anmäla ett lag till cupen. Med alternativet att kunna ha kombinationslag öppnas möjligheten upp för lag från två olika föreningar att spela cupen tillsammans för att få ihop tillräckligt många spelare. Att tänka på är det inte behövs fler än 10-12 spelare för att kunna genomföra ett cupspel i futsal. Så lag som har många spelare bör kanske överväga att anmäla fler en ett lag till cupen, vilket redan några lag har gjort.

Det är knappt tre veckor kvar av anmälan och många av klasserna börjar fyllas. I P03-klassen är 8 lag annmälda! Dröj inte med anmälan för att säkra er plats i Sunnanåcupen 2018!


Tillbaka