Björnslaget 2013

Björnslaget Cup i innebandy är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och därmed tillämpas och spelas Björnslaget Cup efter SIBF:s regelbok.
Alla föreningar är hjärtligt välkomna, det enda förbehållet är att man är registrerad hos sitt respektive nations Innebandyförbund.

Årets turneringen startar klockan 16:00 fredagen den 6 september 2013 och sista finalen spelas på söndag 8 september 2013.
Det är tillåtet att anmäla flera lag i samma klass men EN spelare får dock endast deltaga i ETT lag PER åldersklass.
EN spelare kan dock spela i FLERA lag i OLIKA åldersklasser.

PRISER
För segrande lag i Herr och Dam utdelas en segerpremie på 5.000 SEK samt friplats till Björnslaget 2014. Detta med förutsättning att dessa klasser blir fullsatta.

SPELTID
Senior och junior spelas 2 x 20 minuter i både gruppspel och slutspel. Timeout är ej tillåten i gruppspelsmatcherna. Inget sidbyte i paus.

GRUPPSPEL
Alla lag är garanterade minst tre matcher. Lagen kommer att indelas i grupper om tre eller fyra lag, där alla möter alla i en enkelserie.
Placering avgörs genom antalet poäng. Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes möte därefter poäng/målskillnad/flest gjorda mål.

SLUTSPEL
Slutspelen sker efter cup-system (utslagningsmetoden).
I slutspelet avgörs oavgjorda matcher, förutom semifinal och final, genom straffslag direkt efter slutsignalen.
5 straffar var. Vid oavgjort resultat efter de första fem straffarna tillämpas sudden death straffslag där bortalaget.

I semifinal och final spelas däremot först 5 minuters sudden death (5 min) och om det fortfarande inte är avgjort så tillämpas straffslag enligt ovan.