Regler

Allmän info

För turneringen gäller Smålands Fotbollsförbunds 7:manna tävlingsbestämmelser med följande förtydligande/tillägg. Offside -tillämpas inte.

Avstånden vid frispark = 7 meter, straffspark = 9 meter.

Varje lag får bestå av 7 spelare samt fritt antal avbytare. Minsta antalet spelare för att få starta en match är 5.

Om ett inkast utförs på ett tekniskt felaktigt sätt, ska samma spelare få möjlighet göra om inkastet, efter att domaren gett en kort instruktion om hur det skall utföras.

Inspark kan göras från valfri plats inom straffområdet. Målvakten får även sätta bollen i spel genom att sparka ut bollen från marken eller händerna eller genom att kasta bollen i spel.

6 sekunders regeln för målvakt gäller ej. Om en spelare avsiktigt spelar bollen till egen målvakt, får målvakten ta bollen med händerna.

Regeln för målchansutvisning gäller inte. När ett lag leder med 4 mål, får det andra laget sätta in en extra spelare och vid 6 mål ytterligare en.

Spelare/målvakt skall bära korrekt utrustning inkl. benskydd (vid lika tröjfärger byter bortalaget tröjor).

Speltid
Samtliga matcher spelas 2 x 12 minuter
Vid oavgjort resultat i semi och final spelas först förlängning 1 x 5 minuter därefter straffar (5 st).

Avbytare
Cupen tillämpar sk. flygande byte, med fritt antal avbytare i samtliga åldersklasser.

Varning/utvisning

Varning/tidsbegränsad utvisning gäller ej i cupen. För grov-, lindrig- och könsordsutvisning ska utvisad spelare stå över nästkommande match. Vid grov utvisning ska domaren skriva en särskild redogörelse till tävlingsledningen som kan besluta om ev. ytterligare avstängning.

Bollstorlek
I samtliga klasser används bollstorlek 4.

Deltagande
Om förening har flera lag anmälda i samma åldersklass - får spelare endast delta i ett lag.

Generella dispenser - överåriga spelare
Överåriga spelare ej godkända.

Protest
Ev. protest skall inlämnas senast 15 minuter efter spelad match och skall åtföljas av avgift om 1000:- Avgiften återbetalas om protesten bifalls.

Domare
Matcherna döms av föreningsdomare. Varje förening är skyldig att ställa upp med varsin linjemän.

Poängberäkning
Vinst ger 3 poäng, oavgjord 1 poäng, förlust 0 poäng. Beräkning vid lika poäng i gruppspelet