Välkommen till Ulricehamns IFK

UIFK är en mycket ung förening, men med lång erfarenhet. Det var hösten 1992, som arbetet med en sammanslagning av UIF:s fotbollssektion och IFK Ulricehamn tog fart. IFK Ulricehamn hade då drygt 50 år på nacken och UIF var drygt 80 år. Så lite tillspetsat kan vi säga att vi hade drygt 130 års erfarenhet av idrott och föreningsarbete.

 

Ulricehamns Idrottsförening Kamraterna bildades senare på hösten, 5 okt 1992, samtidigt som UIF och IFK Ulricehamn upphörde med sin fotbollsverksamhet.

 

Kanske någon undrar över föreningens namn. Varför inte IFK Ulricehamn? Förklaringen är att vid sammanslagningen var namnfrågan het. Vad skulle bli klubbens namn? Genom att välja Ulricehamns IFK, UIFK, blev det tydligare att det var en sammanslagning av UIF och IFK Ulricehamn. Båda parter var nöjda och kan se sitt "eget" klubbnamn i den nya klubben. Kanske kommer det att ändras i framtiden, men viktigast är kvalitén och innehållet i föreningens verksamhet. Inte namnet. 

 

Även föreningens färger, blått och svart, är en kompromiss från sammanslagningen. Svart från UIF, som var gul-svart på den tiden. Blått från IFK som hade den traditionella blåvita dräkten. Visste ni förresten att det finns en kamratförening för alla IFK-klubbar i Sverige. Vi betalar en avgift dit varje år för att få kalla oss IFK. Det är inte heller alla som känner till att kamratföreningarnas första färg inte var blå-vit. Den var faktiskt röd-vit under ett flertal år.

Det finns kanske de som tror att vi sneglat på Inter i Italienska ligan. Och Inter är ju ingen dålig förebild. Men så är det alltså inte. Men visst blev det snyggt. Den kanske snyggaste dräkten i hela Sjuhärad.

 

Sammanslagningen av de båda klubbarna skall ses som ett samlat försök från oss i Ulricehamn, som älskar fotboll, att placera Ulricehamn på Sveriges fotbollskarta. 

Aktuella cuper

Inga nya cuper inlagda.