Välkommen till Stockholm Invitational

Dags för Stockholm Invitational, 6-9 juni 2019

Vill ni spela turnering i amerikansk fotboll?

Den 6, 8-9 juni bjuder Solna Chiefs och Beckomberga Maniacs in samtliga lag i Sverige till turnering.

Turneringen är till för att alla ska få vara med vilket gör att vi kommer spela lite annorlunda spelformer och med förenklade regler.

Eftersom det även är en Fairplay turnering kommer vi heller inte att publicera något resultat utan endast dela ut Fairplay priser. Alla är vinnare.

Vår förhoppning är att även nya lag ska komma och spela vår turnering och att de större föreningarna ställer upp med flera lag.

Tanken är att spela 4-5 matcher per lag på ca 30 minuter var och sprida dessa på minst två dagar. Allt för att minska skadorna och öka det roliga i spelet.

ANMÄLAN

Anmälan öppnas på senast fredag den 10 maj. Anmälan stängs den 24 maj.

Anmälningsavgift betalas till Swish: 123 617 30 25 direkt efter anmälan.

Anmäl gärna om det är någon dag ni har svårt att komma så anpassar vi spelschemat.

KONTAKT

Kontakta oss visa junior@be-maniacs.se.

Ställ gärna frågor och funderingar så reder vi ut dem.

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA

U11 kommer spelas alla dagar (om lagen räcker till)

U13 kommer spelas den 8-9 juni

U15 kommer spelas 6 och 9 juni

Flagg spelas 6 juni och 9 juni

ANMÄLNINGSAVGIFT PER LAG
Anmälningsavgift betalas till Swish: 123 617 30 25 direkt efter anmälan. Ange lag och klass (ex.vis: Maniacs, U11 Flagg)

Tackling

U11, 7vs7 Tackle 2 000 kr

U13, 7vs7 Tackle 3 000 kr

U15 7vs7 Tackle 3 000 kr

Rookie Football, block ingen tackling

U9 7vs7 1 000 kr

U12 7vs7 Tjejer 1 000 kr

U11 7vs7 2 000 kr

U13 7vs7 3 000 kr


Flaggfotboll, No Blitz

U11, 4vs4, 5vs5 Flag 750 kr

U15 Flag (Intermediate, 12-15 år) 750 kr

U15 Flag (Beginners, 11-15 år) 750 kr


Vi räknar inte med att alla klasser kommer att spelas, men vi vill gärna se intresset för "nya" klasser. VI har därför tagit med klasser där vi har lag som är redo att spela. Blir det inte spel i en klass så ordnar vi plats i annan klass eller avgiften tillbaka.

Rookie football, Block No tackle är till för nybörjare och de som inte lärt sig tacklas. Spelas med fulla skydd och flaggor. Påminner mao om flexfotboll fast med riktiga skydd.

Flaggfotbollen är med för att ha kul och för er som inte får ihop ett lag i tackle. Reglerna är förenklade och gynnar ett snabbt spel. Maniacs har två flaggfotbollslag för ungdomar som än så länge är obesegrade. Efter två år... utan motstånd.

Har ni inte flaggfotbollslicens? Eller vill ställa upp med ett kompisgäng?

Vill ni så går det bli bra att bli medlem i Maniacs så ordnar vi det. 5 flagglicenser/medlemskap ingår per lag! Tala bara om det i tid.

MAX ANTAL SPELARE
Vi ser gärna att det inte är fler spelare än 18 i varje lag och max 10 i flaggfotboll. Anmäl då istället 2 lag.

HALVA AVGIFTEN FÖR ANDRA LAGET

Andra laget som anmäls i samma klass från samma förening betalar halva avgiften. Mao, anmäler ni två lag i t.ex U13 så får andra laget halva priset. Avgifterna går främst till att betala domare.

Flaggfotbollen är billigare eftersom lagens ledare själva dömer under ledning av platsansvarig. Regelgenomgång och justering sker varje dag för att göra spelet så roligt som möjligt.

SPELPLATS

Bromma Sportfält, Maniacs IP, Bergshamra IP

Det kommer finnas begränsat med vatten, toaletter samt inga omklädningsrum vid Bromma Sportfält och Maniacs IP. Bergshamra IP är däremot ok.

Vi ber därför samtliga lag att förbereda sig för detta. Däremot finns det gott om matställen, bensinmackar etc i närheten.Vi kommer arbeta för att förbättra möjligheterna under veckorna fram till turneringen.

BOENDE

Vi har begränsade möjligheter att anordna boende, men hör av er om ni önskar sådant så kan vi se vad som kan ordnas (t.ex skola).

REGLER

Rookie Football använder NFL Rookie tackle Football rules med tillägget att tacklingar ersätts med flaggdragning. Rookie football är främst till för rena nybörjare, men det går bra att blanda upp med mer erfarna. Fördelen är att de större kan springa med boll.

Flaggfotbollen använder förenklade regler i enlighet med NFL youth flag football. Lokalt tillägg finns.

Övriga klasser spelas i enlighet med TB samt Stockholms distrikts anpassningar för PeeWee fotboll (mao ej U15/U17).

U15 spelas preliminärt som Easy Football.

Eventuella regeltillägg/förändringar kommer publiceras på Maniacs hemsida. www.be-maniacs.se efter samtal med domaransvarig.

Mer information publiceras regelbundet på www.be-maniacs.se hemsida.