Peter Lindberg
Kennet Strand
Bengt Olofsson
Marie Persson

Alla protester eller andra ärenden till tävlingsjuryn skall lämnas skriftligen till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match. Tävlingsjuryn är behörig att fatta beslut när minst 2 av dess medlemmar är närvarande. Tävlingsjuryns beslut kan inte överklagas.

Representationsrätt
Spelaren skall från och med det år man fyller 15 år vara licensierad för Futsal samt i övrigt vara behörig att representera klubben i enlighet med representations bestämmelser.

Dispens
I alla åldersklasser gäller att en (1) generell dispens för en ett år äldre spelare tillåts per match. Behövs ytterligare dispenser skall dessa sökas skriftligen hos tävlingsjury i samband med anmälan till Cupen.

Tävlingsmetod

Från och med 1 januari 2017 korar vi inte slutsegrare i cupen för spelare t.o.m. 12 år enligt SFFs nya riktlinjer. Grupperna Flickor/Pojkar mix08-09, F10-12 och P10-12tilldelas medalj utan poängräkning och placering.

Grupperna F13-15 och P13-15 avgörs i serieform där alla möter allaoch segrare i gruppenutses genom poängräkning enligt angivna regler, enligt0 poäng för förlust, 1 poäng för oavgjort och 3 poäng vid seger. Ettan och tvån möts i en gruppfinal.
Om två eller flera lag efter serietävlingens slut har lika poäng avgörs deras placering i gruppen av följande kriterier i följande ordning:
1) Målskillnad
2) Antal gjorda mål
3)Inbördes möte
4) Om fler än två lag fortfarande är lika sker avgörande genom lottning

Spelare, Spelarförteckning och domarrapporter
Spelarförteckning innehållande högst 12 spelares (4 + målvakt samt högst 7 avbytare) för- och efternamn samt personnummer ska av vardera lagledaren upprättas på fastställt formulär. Dessa, vilka tillika utgör domarrapport, ska lämnas till sekretariatet senast 10 minuter innan matchstart. OBS: maximalt 12 spelare per match! Det går alltså att använda fler spelare under dagen.

Utvisningar/avvisningar
Spelare kan utvisas för grov-, lindrig- eller målchansförseelse.
Utvisad spelare får inte återinträda i pågående match, inte heller får han sitta på spelarbänken eftersom han måste lämna planens närhet. Utvisad spelare får inte delta i lagets nästa match i tävlingen.
En avbytare får inträda på spelplanen två minuter efter att en medspelare utvisats när tidtagaren givit tillstånd. Om det görs mål inom denna 2 minuters period gäller:

• Om det ena laget har en eller flera spelare mer på planen och gör mål får det lag som har färre spelare komplettera med en (1) spelare.

• Om båda lagen spelar med samma antal spelare och ett mål görs, fortsätter båda lagen med samma antal spelare.

• Om laget som gör mål har färre spelare, fortsätter spelet utan att ändra antalet spelare.

Domare ska i domarrapporten lämna särskild redogörelse för de omständigheter som föranlett utvisning för grov förseelse. (Notera att ackumulering av varningar inte tillämpas i denna tävling.)
Ledare kan avvisas för grov eller lindrig förseelse. Domare ska i domarrapporten lämna särskild redogörelse för de omständigheter som föranlett avvisning för grov förseelse.
Tävlingsjuryn kan fatta beslut om ytterligare straff vid grov utvisning/avvisning och eventuell rapport till JHFF Tävlingskommitté för ytterligare behandling.

Speltid
Alla matcher spelas 1 x 12 minuter rullande tid. Klockan hanteras av sekretariatet . En minuts timeout per lag i varje halvlek är tillåtet, timeout begärs av ledare i sekretariat. Timeout fås vid avblåsning när laget som begärt timeout har bollen.

Ackumulerade regelbrott
Med början från det ackumulerade regelbrottet som registrerats för respektive lag i varje halvlek erhåller motståndarlaget frispark utan mur 10 meter från mållinjen (ibland kallad ”långstraff”), se Regel 14 i regelboken.

Byten
Byte får ske när bollen är i eller ur spel och följande villkor är iakttagna:

Avbytarna ska sitta ner, och bära väst i annan färg än spelarna på planen.
Spelaren som lämnar planen måste göra det från sitt eget lags bytesområde
Spelaren som inträder på planen måste också göra det från sitt eget lags bytesområde, men inte förrän spelaren som lämnar planen passerat helt över sidlinjen.
Bytet sker genom att avbytare lämnar avbytarvästen ”hand i hand” (ej kastas) till medspelare som lämnar planen
En målvakt får byta plats med vilken annan spelare som helst. Målvakt måste dock markeras, t.ex. med målvaktströja eller avvikande väst.

Matchdräkt
Lagen ska förvissa sig om motståndarnas dräktfärger och vid behov medföra reservställ.

Domare
Endomarsystem tillämpas.

Funktionärer
Funktionär för tidtagning, registrering av frisparkar m.m. kommer att finnas i sekretariat.

Vatten
Vattenflaskor är pga halkrisk ABSOLUT FÖRBJUDET på själva planen!

Övrigt
Domarna har i cupen en uttalad instruerande funktion till deltagande spelare. Domarna är därför instruerade att vid regelbrott försöka instruera om de finner det behövligt. Det gör att vid vissa regelbrott kan domare döma så att de instruerar och att laget som felat sedan får göra om så det blir rätt. Vid upprepade regelbrott skall domare döma enligt regler. Det är upp till domare att vid varje enskilt tillfälle fatta beslut om denna regel om instruktion. Domaren kan komma att bedöma förseelser som varning och utvisningsberättigande, och därför kan gult och rött kort förekomma.
Tävlingarna spelas i övrigt i enlighet med spelregler och representationsbestämmelser för Futsal samt SvFF:s tävlingsbestämmelser.
Det är föreningens, ledarens och funktionärens skyldighet att förvissa sig om innehållet i SvFF:s vid varje tid gällande tävlingsbestämmelser och övriga tävlingsregler.
Tävlingsstyrelsen har rätt att fatta beslut i frågor som i övrigt inte beaktats i dessa föreskrifter.

NÅGRA FUTSAL-REGLER
”Spelregler för Futsal 2013” med kompletteringar 2014 och 2015 är gällande:

• Avsparken ska spelas framåt. Avstånd 3 meter. Mål får inte göras direkt på avspark.

• Om bollen tar i taket får det andra laget lägga en inspark från sidlinjen (närmaste plats)

• En indirekt frispark tilldöms motståndarlaget om målvakt begår något av följande regelbrott:

• efter att ha satt bollen i spel, får tillbaka den från en medspelare utan att bollen dessförinnan blivit spelad eller vidrörd av en motspelare. Undantag om målvakten är på offensiv planhalva.

• vidrör bollen med händerna efter att den blivit avsiktligt sparkad till honom av en medspelare. (Gäller ej P/F-09, dvs åldersklass där segrare ej utses)

• vidrör bollen med händerna efter att fått den direkt från en inspark utförd av en medspelare. (Gäller ej P/F-09, dvs åldersklass där segrare ej utses)

• har bollen under kontroll i mer än fyra sekunder på egen planhalva. (Gäller ej P/F-09, dvs åldersklass där segrare ej utses) Detta gäller även med fötterna. Målvakten får alltid deltaga i spelet på offensiv planhalva.

Vid ovan nämnda regelbrott av målvakten ska frisparken läggas där förseelsen begicks. Om det skedde inom str. omr. flyttar man ut den till linjen (närmaste plats).

• Målvakten får kasta bollen över halva plan.

• 5 meters avstånd vid frisparkar och insparkar. Frispark och inspark måste läggas inom 4 sekunder från det att spelaren har bollen under kontroll och kan lägga ner den på golvet.

• Vid inspark från sidlinjen får bollen ligga 25 cm utanför spelplanen. Den ska fortfarande ligga stilla och på rätt plats.

• Alla direkta frisparkar ackumuleras. De 3 första är det inga konstigheter med, men från och med den 4:e (sekretariatet håller koll på detta) gäller följande:

• Försvarande lag får inte bilda mur vid en sån frispark.

• Målvakten måste befinna sig i sitt eget straffområde och minst 5 meter från bollen.

• Det ska vara solklart vem som ska skjuta frisparken och den spelaren måste skjuta bollen på mål. Får ej passa!

• Efter skottet får ingen spelare röra i bollen förrän mv. tagit i den eller om den tagit i ribba, stolpe eller gått utanför planen.

• Det finns en extra ”straffpunkt” markerad 10 meter från målet. Om regelbrottet görs längre bort från målet än en tänkt linje genom denna punkt (parallellt med mållinjen) ska frisparken läggas från den extra straffpunkten.

• Om regelbrottet begås närmare mål än så får man välja om man vill lägga den på den extra straffpunkten eller där regelbrottet skedde.

• Glidtacklingoch tacklingar tillåts enligtgällande regelverket för Futsal.