Regler

Matchtiden för juniorlagen är två quarters (2 x 10 min), med 5 minuters halvlek. Varje lag har två timeouts per halvlek. I U-11 och 13, är det 9-mannalag, som spelar 2 x 12 minuter, de 10 första minuterna rullande tid, och därefter 2 minuters varning, och sedan stopptid. Halvlek 5 minuter. Här har varje lag fyra timeouts per match. I övrigt gäller SAFF´s U11/13 regler. Invägningen av U11/13 spelarna kommer att ske innan första match, och denna vikt gäller sedan under hela turneringen. Det är den våg som vi tillhandahåller som gäller.

På grund av det pressade tidsschemat i år, så kommer det inte att bli något särspel om en match slutar oavgjort. Vinst ger 2 poäng, oavgjort ger 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Skulle två eller fler lag hamna på lika många poäng, så är det först inbördes möte som gäller, därefter målskillnad, sedan mest gjorda poäng, och sist lottning för att skilja lagen åt. Eventuella protester skall lämnas in skriftligt, omgående efter matchens slut till sekretariatet, vars beslut ej går att överklaga. I övrigt när inget annat anges gäller SAFF´s-regler som tillämpas i årets seriespel.

OBS !! En spelare kan endast spela för den förening som han/hon är licensierad för. Alla spelare måste ha spelarlicens för 2016. Det finns ingen annan försäkring än den, för cupen. Sammanslagna lag måste ha dispens från SAFF´s tävlingsutskott. Doping- och licenskontroll kan förekomma. Om en förening har mer än ett lag i samma ålderskategori , tex 2 st lag i U13 så får en spelare endast representera ett utav
lagen, och endast efter ett godkännande av cupledningen representera det andra laget. Detta kommer endast att godkännas efter synnerliga skäl som tex om ett utav lagen lider en stor brist på spelare . Om man får godkänt att byta lag så kan man inte gå tillbaka till sitt ursprungslag.

Vi vill också påminna om SAFF´s antidrogpolicy som finns att läsa på SAFF´s hemsida under förbundsinformation. Brott mot denna kan komma att anmälas till förbundet.

Dispensansökan skickas till: tu@amerikanskfotboll.com