Åldersklasser:P-05/06, P-07, P-08, P09, F-05/06, F-07, F-08, F09

2 x 12 minuter

Antal spelare:
1 målvakt + 6 utespelare + obegränsat antal avbytare

Övrigt:
Lagen ska vara klara 5 minuter före match. Laguppställning ska vara inlämnad till sekretariatet senast 10 minuter innan lagets första match.

Spelformer:

P-07, P-08, P-09, F-07, F-08, F-09:Varje lag garanteras fyra matcher i gruppspelsform. Ingen segrare utses.
P-05/06, F-05/06:Spelar gruppspel och alla lag går vidare till slutspel (kvartsfinal, semifinal och final). Alla lag garanteras minst fyra matcher. Är det få lag i åldersgruppen blir det gruppspel med poängräkning.

Regelverk:
Sjumannaregler och niomannaregler enligt SvFF. I ej tävlande klasser (P07-P09 & F07-F09) tillämpas "Målvaktsregeln". Detta innebär att när målvakten har bollen och ska starta spelet, oavsett om bollen varit död eller inte, ska motståndarna backa till egen planhalva. När målvakten kastar, rullar, sparkar ut bollen får motståndarlaget gå över mittlinjen.

Matchboll:
Storlek 4

Dispenser:
Enligt ÖLFF. 7-manna: 2 överåriga (ett år äldre) plus målvakt. 9-manna: Inga överåriga godkänns i klasserna P-05/06 och F-05/06

Protest:
Inlämnas senast 15 minuter efter match mot en avgift av 100 kr. Denna återbetalas om protesten godkänns. Matchjuryns beslut kan ej överklagas.

Regler för tävlingsklasserna P-05/06, F-05/06

Nyttjande av spelare:
Endast spelare som har spelat i gruppspelet tillåts delta i slutspelet.

Poängberäkning:
Seger = 3 poäng; oavgjort = 1 poäng; förlust = 0 poäng. Poängräkning gäller endast i gruppspelet.