INFORMATION FÖR LAG I DE ÖPPNA KLASSERNA

De öppna klasserna vänder sig till kompislag, företagslag, korplag, motsvarande. Klasser för året är

Herrar

samt

Mixed där minst två damer resp herrar ska vara på plan samtidigt.

I de öppna klasserna delas lagen upp två olika nivåer

Aktiva resp Motionärer

Till klasserna för Aktiva ska lag med spelare, som är aktiva i seriespel i fotboll eller futsal under 2019, anmälas och spela. Till klasserna för Motionärer ska lag med spelare som spelar för motions skull eller inte har spelat seriefotboll 2019, dvs har slutat spela seriefotboll, anmäla sig. Består laget av en blandning av både aktiva och motionärer ska laget spela i Aktiva-klassen.

Avsikten med uppdelningen i två nivåer är att få jämnare grupper/matcher än tidigare år och att alla som vill spela ska få spela mot jämnbördigt motstånd. Lagen får ranka sig själva efter ovanstående beskrivning, använda sunt förnuft och ett samvete som passar på kravbilden.

Samma spelregler som för tävlingsklasserna gäller i dessa klasser. Dock är det undantag från regeln om tillbakaspel till målvakten. Det är tillåtet men målvakten får inte ta upp bollen med händerna.

Spelarna ska ha futsallicenser även i dessa klasser. Om spelare i öppna klasser inte har futsallicens, kan spelare skaffa sig sådan genom att be sin gamla moderklubb ordna det eller om man är medlem i annan klubb ansluten till SvFF, be dem registrera sådan. Om spelare inte kan få futsallicens på något av dessa sätt, kan man få det genom FC Gute. Futsallicens är kostnadsfri. Spelare som inte har futsallicens kan inte delta. Licenskontroll kommer att göras på alla anmälda spelare.

Man kan spela i två olika lag i t.ex.herrklass och mixed.Dock tas ingen särskild hänsyntill sådana kombinationer när spelprogrammet läggs.

Ev. bestraffning i en match under GAcup följer i förekommande fall med spelaren till annat aktuellt lag oavsett klass.

Matcherna spelas delvis i samma hallar som tävlingsklasserna. Finalspel genomförs i Södervärnshallen.