Kalmar får beach soccer-slutspel

5 februari 2015

De närmaste tre åren kommer SM i beach soccer att avgöras i Kalmar. Närmare bestämt vid badplatsen Långviken, där en helt ny idrottsanläggning ska stå klar senare i vår. Kalmar är dessutom en av kvalorterna, tillsammans med Rödeby, Stockholm och Böda på Öland. Kvalmatcherna kommer att spelas i juni och juli och vinnarna på respektive kvalort går vidare till SM-slutspelet i Kalmar den 18 juli.

Det är en imponerande satsning med den nya anläggningen vid Långviken. Beach soccer är det senaste tillskottet i den svenska fotbollsfamiljen och att den får tillgång till en arena av den här kalibern blir ett lyft. Det finns en entusiasm kring den här unga sporten som ges extra energi av detta, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska Fotbollförbundet.

Det är jätteroligt att vi redan nu har fått klart med ett evenemang på idrottsanläggningen vid Långviken. Det ligger helt i linje både med Kalmars satsningar på idrottsturism och på våra satsningar på kustnära projekt, säger Johan Göransson, projektledare idrottsturism, Destination Kalmar.

Kalmar har de senaste åren blivit en av landets bästa evenemangsstäder. Det är ingen slump. Vi har medvetet arbetat med att stärka Kalmar på detta område. Det gör oss mer attraktiva att besöka men det skapar också inflyttning. Den överenskommelse som nu gjorts med Svenska Fotbollförbundet är ytterligare ett steg i denna riktning. Det är ett kvitto på vårt arbete och kommer självklart hjälpa till att stärka Kalmars attraktionskraft, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun.


Tillbaka

:

Sponsorer