Snart dags för SM-kval i Beach Soccer

25 juni 2015

I minst tre år kommer SM i Beach Soccer att avgöras vid Långviken i Kalmar. Den här helgen inleds gruppspelet, då det avgörs vilka lag vi kommer att få se i Kalmar vid slutspelet den 18 juli. Kalmar är en av fyra gruppspelsplatser och här ser du kvalmatcher nu på söndag den 28 juni, kl. 8–16.

I lagen som spelar i Kalmar på söndag syns flera kända namn.

  • I den allsvenske skyttekungen Billy Lansdownes lag Läckeby GOIF ingår t.ex. den landslagsmeriterade mittfältaren Mikael Hansson, som fick smeknamnet Interdödaren efter segermålet mot Inter i Champions League-kvalet år 2000, Borgholmsbördige Niklas Karlström, som spelat i Allsvenskan för fem olika klubbar 1985–1994 (Kalmar FF, GIF Sundsvall, Djurgårdens IF, Gais och Häcken) och Claes Andersson, som är kommentator, reporter, programledare och redaktör på Viasat Sport.
  • Henrik Rydströms U21-lag kommer bl.a. att ha med Måns Olström i sitt lag. Olström gjorde allsvensk debut mot Hammarby och har precis förlängt med Kalmar FF.
  • I IFK Kalmar spelar bl.a. Charlotte Kaupang, som är känd från tv-programmet Atleterna.

Det kommer också att ordnas många roliga kringaktiviteter. Halva basketplanen på Långvikens beachanläggning kommer att ha Open Floor, d.v.s. ett öppet dansgolv där alla som är sugna att dansa kan gå upp. Från kl. 12 finns det instruktörer på plats som lär ut steg från olika streetdance-stilar t.ex. hiphop, house, locking och breaking. Andra halvan av planen kommer att vara öppen för streetbasketaktiviteter. Här finns representanter för Kalmar Saints Basket på plats och från kl. 13 varvas korta 3-mot-3-matcher med skottlekar och tävlingar.

– Nu jobbar vi med att få klart de sista detaljerna och allt går enligt planerna. Jag tror att det kommer att bli en väldigt rolig dag och hoppas att det kommer mycket folk och hänger runt planerna. Lagen rustar sig också för turneringen och börjar komma in med lite sköna profiler till sina lag, så nu hoppas vi på många bra matcher och snygga mål på söndag, säger Lucas Nilsson, som är Kalmars projektledare för SM i Beach Soccer.

Lagen som spelar i Kalmar Beach Soccer Cup 28 juni

Dam Färjestadens GoIF IFK Kalmar Lenhovda

Herr Glömminge IF Kalmar AIK Kalmar FF Läckeby GOIF Smedby BoIK Tellus FF Lag 1 Vetlanda United IF KHC Ängö BK

Gruppspel 2015 27–28 juni: Stockholm Beachsoccer Cup, Gärdet, Stockholm 28 juni: Kalmar Beach Soccer Cup, Långviken, Kalmar 4 juli: CoBÖDAbana Beach Soccer, Öland 4 juli: Rödeby

Ett damlag och ett herrlag från respektive gruppspelsplats kvalificerar sig för SM-slutspelet som hålls i Kalmar den 18 juli.

 


Tillbaka

:

Sponsorer