Fyrorna återförenas på sanden

26 juni 2018

Fyrorna återförenas på sanden

Jonas Berg (46 år) och Simon Släggan Gustafsson (26 år) har båda två flera säsonger bakom sig i IFK Berga. De båda gamla lagkaptenerna har ett speciellt band mellan varandra och på lördag återförenas de på Långvikens beachfotbollsplaner.

Jonas Berg var under sin glansperiod känd för sin smartness och sin gudabenådade högerfot. Efter flera framgångsrika säsonger i IFK Kalmar tog han sedan klivet över från Gröndal till Bergavik efter det att herrsektionen lades ner hösten 2004. På Bergavik fattade Berg tidigt tycke för den 20 år yngre Simon Släggan Gustafsson (som för övrigt fick sitt smeknamn av den legendariske lokalbollstränaren Tomas TG Gustafsson).

- Släggan stod ut i mängden. Jag tyckte mig tidigt se ledaregenskaper hos honom, trots sin ålder, säger Berg.

- Jag var ju väldigt ung när jag kom till IFK Berga från Kalmar Södra. För det första visste jag inte vem Jonas Berg. Men han kändes väldigt trygg och med tiden fick han fick en liten papparoll över mig, säger Släggan.

Jonas Berg hade en del speciella ritualer/rutiner inför matcherna. Ett axplock: Han bar alltid en underställströja (oavsett väderlek) och han gick alltid näst sist in på planen. Sedan menade han på att man bara hade en viss mängd spänst i sig och gjorde därför aldrig upphopp-nick på matchuppvärmningen eftersom han ville spara på sin spänst till matchen. Synonymt med Berg var också att han alltid spelade med nummer 4 på ryggen.

- Haha, ja, jag har alltid haft mina rutiner. Jag får se vad jag tar med mig till beachfotbollen, det är ju en ny sport. Men det är inte omöjligt att underställströjan hänger med.

- Nummer 4 tog jag över efter Mats Gunnarsson när jag kom till IFK Kalmar och det har alltid varit mitt turnummer, säger Berg.

När Berg sedan la skorna på hyllan så var det viktigt för honom att hans tröja hamnade hos rätt person. Valet föll på Släggan.

- Eftersom jag hade burit nummer 4 i så pass många år så kände väl jag att den ska man förtjäna. Och det var naturligt att Släggan skulle ta över den. Det fanns ingen annan som hade den pondusen, så att valet föll på Släggan var enkelt, säger Berg.

- Det var stort att få tröjan av Berg. Jag hade alltid haft nummer 19 tidigare, det är mitt turnummer. Men jag var tvungen att byta när jag fick tröjan av Berg så nu är det numret som gäller, säger Släggan.

Vem kommer att bära nummer 4 på lördag?

Berg: Det får Släggan göra. Jag kan ta 14! Eller vi kanske kan trycka upp två fyror?

Släggan: Ja, eller så har ingen nummer 4! Vi får se på lördag!


Tillbaka

:

Sponsorer