Vetlanda United siktar på slutspel

25 juni 2018

Vetlanda United siktar på slutspel

Med ett SM-silver från ifjol och ett meriterande deltagande i Euro Winners Cup för knappt en månad sedan går Vetlanda United IF in som stora favoriter i helgens SM-kval på Långviken.

Vetlanda United IF nämns alltid med respekt inom beachfotbolls-Sverige. En stor del i detta har eldsjälen inom sporten, Patrick Putte Blomström, som genom ett imponerande arbete satt Vetlanda United IF på beachfotbollskartan både nationellt, men även internationellt.

Hur har era förberedelser sett ut?

- Förberedelserna inför kvalet har varit bra. Vi har haft ett träningsläger efter vårt uttåg i Euro Winners Cup och vi fortsätter att utveckla vårt spel för att kunna matcha de internationella lagen. Klubbarna internationellt satsar både på att ta in de bästa spelarna nationellt men även börjat plocka in internationella stjärnor. De bästa lagen har ca 40 tävlingsmatcher per säsong. Det är en utmaning för oss att spela fler matcher och utöka säsongen, säger ”Putte”.

Till helgens kvalspel går man (som alltid) in som favoriter. Men någon transportsträcka till slutspelet räknar ändå inte Putte med.

- Det finns för närvarande fyra jämna lag i dameliten och det kan eventuellt dyka upp fler framöver. Vi siktar naturligtvis på att gå till slutspelet men ser det inte som en transportsträcka utan det krävs hårt arbete i varje moment, säger Putte avslutningsvis.


Tillbaka

:

Sponsorer