Kalmar City´s omtenta: "Har studerat hårt"

20 juni 2018

Fotbollsföreningen Kalmar City ska se till att allt fungerar under sommarens SM-tävlingar. Den lokala division 6-föreningen hjälper bland annat till med bygge/rivning av plan och läktare samt bemannar sekretariatet.

I början av året skrev Barometern en artikel om Kalmar City där det beskrevs om en ekonomi som körts i botten efter endast ett år som förening. Skolprojektet som blev en riktig fotbollsförening fick betyget icke godkänt av Arnel Vuckic, som är en av de drivande i Kalmar City. Men istället för att välja den enkla vägen och slänga in handduken så knöt man näven och började bygga för framtiden.

Det fanns folk som inte ens trodde att ni skulle komma till seriestart. Hur mår föreningen idag?

Föreningen mår väldigt bra idag. Vi har tillsammans i City-familjen valt bort det som inte fungerade och pusslat in goda idéer från andra föreningar/eldsjälar. En väldigt bra struktur med en egen klubbstuga som vi hyr av Kalmar AIK. Träningskläder, ett snitt på 23 man på varje träning sedan uppstarten, två lag anmälda i seriespel och en bra ekonomi.

Förutsättningarna för våra medlemmar är väldigt goda. En eloge till våra spelare men framför allt till vår styrelse som gör ett fantastiskt jobb med klubben i stort. Vi har inriktat oss på att ha goda samarbeten med större aktörer i Kalmar. Dessa ger oss föreningsarbeten och det mynnar ut till ett win-win för bägge. Vi hjälper företagen och för det växer vår ekonomi och framtida förutsättningar, säger Vuckic.

Vad har ni för målsättningar i Kalmar City?

Målsättningen är att ha en trygg plattform man kan luta sig emot med en struktur som klaffar och är lättjobbad. För att nå dit måste vi jobba hårt i början. En ekonomi som alltid växer men i lagom takt där vi tar kloka beslut och där ingen är större än klubben. Vi vill vara en förening för människorna i Kalmar och leva vidare i många år. Vi vill välkomna alla men för nå dit måste vi bli större på alla plan. Där är vi inte ännu, men förutsättningarna finns och vi tar försiktiga steg i rätt riktning, säger Vuckic.

Du berättade i Barometern att ni såg det här föreningsåret som en omtenta. Nu är vi halvvägs in i året, vad lutar det åt för betyg?

Vi i föreningen har studerat hårt och känner oss trygga idag. Det känns bra inför inlämningen av omtentan men vi har en höst kvar att klara av. Betyget hittills är godkänt, med bud på ett högre betyg men säsongen är lång. Förutsättningarna ser väldigt ljusa ut, avslutar Vuckic.


Tillbaka

:

Sponsorer