REGLER OCH SPELTID

Sv. Fotbollsförbundets futsalregler gäller med vissa undantag.

Undantag i GA-cup är bl.a. ingen time-out, rullande speltid, ingen begränsning i antalet spelare på bänken och att gula kort stryks vid matchslut. Sv FF:s reglergäller i dessa klasser. I klasserna för 12 år och yngre samt för de öppna klasserna gäller undantag från regeln om tillbakaspel till målvakten. Det är tillåtet men målvakten får inte ta upp bollen med händerna

Vid utvisning är spelare automatiskt avstängd i nästkommande match. Tävlingsjuryn kan stänga av spelaren för fler matcher.

Speltiden är 18 minuter för klasserna 13 år och uppåt, juniorer, seniorer, veteraner och öppna klasser (4 acc frisparkar).

För ungdomsklasser 12 år och yngre är speltiden 13 minuter (3 acc frisparkar).

Mellan matcherna är det 2 minuters paus och matcherna blåses igång på utsatt tid. Det är mycket viktigt att hålla tiden.

I slutspel där matcher måste avgöras så avgörs de direkt med sudden deathstraffar, dvs en straff per lag tills avgörande sker.

Om lag uteblir från match får motståndarna tre poäng och segerresultatet blir 2-0.